Indien u dit bericht niet goed kunt lezen kunt u hier de webversie bekijken
Persbericht
7 maart 2014
Bibian Mentel draagt Nederlandse vlag
SOCHI – Snowboardster Bibian Mentel draagt tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen de Nederlandse vlag. De Winterspelen worden vanavond (17.00 uur Nederlandse tijd) geopend.

Chef de mission André Cats maakte in de Holland Huiskamer in skidorp Rosa Khutor bekend dat Mentel de vlag zal dragen. Cats roemde het doorzettingsvermogen en het lef van de snowboardster. “Mede dankzij jouw lobby staat snowboarden nu op het programma van de Paralympische Spelen”, zei Cats.

De 41-jarige Mentel is een serieuze medaillekandidaat in Sochi. Ze is dé grote favoriete voor goud op de snowboardcross. Samen met Lisa Bunschoten, Merijn Koek en Chris Vos komt ze volgende week vrijdag in actie op dit nieuwe onderdeel. “Dat ik gevraagd werd om de vlag te dragen, vind ik een enorme eer én verrassing”, aldus Mentel.

Openingsceremonie
Elf van de zeventien leden van Paralympic TeamNL lopen vanavond mee tijdens de openingsceremonie. Alpineskiërs Anna Jochemsen, Bart Verbruggen en Kees-Jan van der Klooster komen morgen in actie op de afdaling en doen daarom niet mee met de openingsceremonie.

NOC*NSF - We winnen veel met sport
Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.
Ons doel is te zorgen dat iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport. Dat doen we door voor optimale sportomstandigheden te zorgen voor iedereen in Nederland, via de strategie van meedoen en winnen.
Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.