Fiscaliteit en sport: herbeoordeling belastingplicht

do 27 jun 2019

Op 17 mei organiseerde de belastingdienst, samen met VWS en NOC*NSF, een bijeenkomst voor sportbonden rond het thema ‘fiscaliteit en sport’. De belangrijkste aanleiding voor deze bijeenkomst is de herbeoordeling belastingplicht van stichtingen en verengingen, waar de belastingdienst vanaf 2019 mee aan de slag gaat. Alle stichtingen en verenigingen in Nederland krijgen hiermee te maken. Als eerste is de sportbranche aan de beurt.

Het gaat om handhaving van bestaande wetgeving en dus niet om nieuwe regels. Niettemin bestaat de kans dat sportclubs, nadat ze een brief van de belastingdienst over de herbeoordeling hebben ontvangen, contact met de betreffende sportbond gaan opnemen met vragen. De bijeenkomst op 17 mei is georganiseerd om de bonden te helpen deze vragen zo goed als mogelijk te kunnen adresseren. Inmiddels zijn de eerste 1000 sportverenigingen of -stichtingen aangeschreven door de belastingdienst.

->In dit artikel van de belastingdienst wordt verslag gedaan van de bijeenkomst op 17 mei.

Op sport.nl/voorclubs hebben we er hier een artikel voor sportverenigingen gepubliceerd. U kunt hier naar verwijzen of het artikel gebruiken voor uw eigen website.